Deanna -> Aanrader!

Hier vind je de vertalingen van ervaringen van andere vrouwen
Plaats reactie
Claudia
Site Admin
Berichten: 859
Lid geworden op: 16-12-2007 20:07

Deanna -> Aanrader!

Bericht door Claudia » 21-08-2008 10:06

Deanna (1e bericht)

Hallo dames,
Het is al weer een tijdje geleden dat ik hier iets heb geschreven en zelfs dat ik curezone heb bezocht, maar er zijn onlangs enkele erg interessante ontwikkelingen geweest die ik met jullie wil delen.

Een paar maanden geleden besloot ik enkele veranderingen in mijn leefstijl door te voeren en meer holistisch en natuurlijk te gaan leven. Ik vond een holistische gynaecoloog die een homeopathische praktijk heeft, waar gynaecologische behandelingen, acupunctuur, huidbehandelingen en botoxbehandelingen worden uitgevoerd. De praktijk richt zich op het herstellen van de gezondheid. Ongeveer een maand geleden moest ik bijna een halve liter bloed en urine afgeven voor enkele grote onderzoeken die ze wilden hebben gedaan voordat ze met een behandeling kwamen voor het herstellen van mijn gezondheid. Ze controleerden alles....AL mijn hormonen, cholesterol, ijzer, glucose, zuurgraad, bloedtelling, cortisol, vitamine D enz...

Maandenlang heb ik mijn vorige gynaecoloog en mijn huisarts om dit soort testen gevraagd en ze zeiden allebei dat dat niet nodig was en dat de Zoloft en Lorazepam de oplossing zouden zijn voor mijn problemen... Nou, het bleek dat AL mijn hormoonspiegels laag zijn en mijn progesteron zou tussen 5 en 10 moeten liggen...de mijne is 0,7. Ja, NUL komma 7, niet eens 1, maar 0,7! We weten allemaal wat voor gevolgen een lage progesteronspiegel heeft bij vrouwen, toch? Ze was geschokt dat ik 4 maanden na verwijdering nog steeds zelf niet voldoende hoeveelheden progesteron aanmaak. Ze zei dat het duidelijk is dat ik voor de Mirena mogelijk al een hormoonprobleem had en dat de levonorgestrel de aandoening heeft verergerd.

Een paar maanden geleden toen mijn arts mijn schildklier testte en de waarden laag waren, MAAR BINNEN HET BEREIK, had hij dit verder moeten onderzoeken en niet moeten aannemen dat de onderkant van het bereik optimaal is voor MIJ! Met alle symptomen en bijwerkingen die ik had was er duidelijk iets mis met me, en hier had naar gekeken moeten worden.

Dus eigenlijk was er ruim 4 maanden geleden een verkeerde diagnose gesteld en in plaats van dat de oorzaken van mijn angstigheid en de waslijst aan problemen en bijwerkingen die ik had werden behandeld, werden de symptomen bestreden met Zoloft.

Ook blijk ik nog eens een groot tekort aan vitamines (B12 en D) te hebben, en heb ik lichte bloedarmoede en een te hoge zuurgraad.

Met al deze nieuwe informatie is het plan om een vegetarisch dieet te gaan volgen (wat prima is, omdat ik dat de laatste tijd al deed om morele redenen), goede homeopathische supplementen en voedingsstoffen te gaan slikken en om bio-identieke progesteron te gaan gebruiken. Hierdoor zou ik van binnen weer gezond moeten worden, mijn hormonen zouden weer in balans moeten komen en mijn lichaam zou weer goed uit zichzelf moeten gaan werken.

Moraal van het verhaal: “geloof niet altijd wat de artsen je vertellen”. Niet alle artsen denken buiten het stramien en geloven dat de symptomen waar zovelen van ons last van hebben verband houden met hormoonstoringen, ongezonde spijsvertering en darmproblemen. Ze kijken niet naar het hele plaatje.

Het lichaam is iets ongelooflijks en het zou moeten werken als een goedgeoliede machine, wanneer er goed voor wordt gezorgd. Wanneer vrouwen zich jarenlang volgooien met synthetische hormonen en ongezonde zooi, kun je verwachten dat er gebeurt wat ons is overkomen. Er zijn te veel producten op de markt die niet goed zijn getest en binnen een onzin-”bereik” vallen. Omdat het goed is voor 100 vrouwen, wil dat niet zeggen dat het voor de 101e vrouw ook goed is.

Ik hoop in elk geval dat dit verhaal enkelen van jullie zal helpen en jullie een idee zal geven dat wat jullie ondervinden mogelijk geen angstigheid, depressie of gegeneraliseerde angststoornis is, maar dat er andere interne/hormonale problemen kunnen zijn, die kunnen worden opgelost door de juiste tests uit te voeren en leefstijlveranderingen door te voeren. Wanneer slechts één deel van je lichaam (laten we zeggen je hormoonspiegels) niet goed werkt, werkt niets goed.

Deanna


Deanna (2e bericht)

Na alle steun, kennis en informatie die de vrouwen op dit forum mij hebben gegeven, ben ik heel blij dat ik op een kleine manier wat terug kan doen...

Dit is allemaal zo nieuw voor me, en eerlijk gezegd was ik een beetje bezorgd over zoveel veranderingen met een nieuwe arts. Mijn arts is gespecialiseerd in herstellende gezondheidszorg. Dit houdt in het in balans brengen van het lichaam, zowel fysiek, als hormonaal en mentaal.

“Bio-identieke hormonen worden zo gemaakt dat ze dezelfde moleculaire structuur hebben als de hormonen die je lichaam zelf maakt. Ze worden gemaakt van planten, zoals soja of yam. Het doel van het toevoegen van bio-identieke hormonen is het verlichten van symptomen die worden veroorzaakt door afgenomen productie. Zo wordt de hormonale balans in het lichaam hersteld. Door het grote publiek (en door een paar medische hulpverleners) wordt de term gebruikt voor medicijnen die door een apotheker worden gemaakt op doktersvoorschrift. Deze bio-identieke producten zijn niet uitvoerig klinisch getest en moeten worden gezien als experimentele therapieën, niet getest op werkzaamheid of veiligheid.”

“Bio-identieke hormonen versus hormoontherapie:
Het echte voordeel van bio-identieke hormonen, anders dan bij hormoontherapie, is dat er een andere benadering wordt gebruikt dan ‘eenzelfde dosis voor iedereen’. Veel artsen beweren dat als de hormonen bio-identiek zijn, ze veilig zijn. Het klinkt aardig, maar er zijn geen langetermijnstudies met bewijs hiervoor. Kortdurend gebruik van hormonen, bio-identiek of niet, lijkt echter relatief veilig te zijn.”

Ik woon in Orlando en er zijn zo’n 5 verschillende apothekers die bio-identieke hormonen kunnen maken op voorschrift van je arts. Het is niet iets dat je bij de gemiddelde apotheek op de hoek kunt laten maken... Zo "gespecialiseerd” is dit...de meeste progesteron die je bij de apotheek kunt krijgen, begint in een dosis van 100 mg... Mijn dosis is 6,25 mg! En als ik geen positieve resultaten bemerk, kan ik er maximaal 3 per dag nemen...

Naast de hormoonproblemen heb ik nog wat andere gezondheidsproblemen (indigestie, darmen, te hoge zuurgraad, bloedarmoede enz.), dus de overvloed aan supplementen/voedingsstoffen die ik gebruik gaan dat allemaal in orde krijgen, maar het bio-identieke hormoon is om mijn progesteronspiegel te verhogen. Het voornaamste doel van dit alles is mijn lichaam weer gezond te krijgen (pre-Mirena EN post-Mirena), zodat mijn lichaam weer alles zelf aan kan. Door al deze middelen zal mijn lichaam uiteindelijk weer de juiste hoeveelheid hormonen enz. voor MIJ aan gaan maken. Ik moet er ook op wijzen dat niet al deze middelen permanent zijn...de meeste zijn tijdelijk.

Als ik niet al een lage progesteronspiegel had gehad en verder ook lage hormoonspiegels, was het waarschijnlijk goed gegaan met de Mirena. Maar wanneer je lichaam niet helemaal in orde is, ongezond is, kan de kleinste verandering of toevoeging van iets je lichaam helemaal van de kaart brengen. Dus het enige POSITIEVE gevolg van dit hele Mirena-fiasco is eigenlijk dat ik achter enkele andere problemen kwam die ik had, die ik anders misschien niet had opgemerkt en waar ik nu iets aan kan doen.

Het treurigste van dit alles is dat ik ALTIJD (zelfs voor de Mirena) al dacht dat er iets aan de hand was met mijn schildklier, ijzergehalte en enkele andere dingen, maar NIEMAND wilde ooit enkele extra tests buiten de standaard bloedonderzoeken uitvoeren. Ongeacht hoe dicht ik bij het ene of het andere uiteinde van het bereik ik zat, omdat ik binnen het bereik zat, was ik gezond...WAT EEN ENORME ONZIN!

Deanna

(Curezone forum, augustus 08)
Moeder van 4 kinderen, drie keer Mirena (in 2001, 2003 en 2007)

Plaats reactie