Klachten gericht aan Bayer

Vind hier informatie over de fabrikant, en verschillende klachtenbrieven
Plaats reactie
Claudia
Site Admin
Berichten: 859
Lid geworden op: 16-12-2007 20:07

Klachten gericht aan Bayer

Bericht door Claudia » 20-12-2007 17:42

Tegen de producent van Mirena zijn verschillende klachten ingediend. Onder deze links kun je er een aantal van lezen. Zodra ik de vertaling rond heb, zal ik de vertaalde brieven hier plaatsen.

De links:
http://www.lawcash.com/complaint/601/mi ... plaint.asp

Vertaling van het verhaal onder deze eerste link: (dit verhaal vind je ook terug als het verhaal van Wendymarie bij de ervaringen van andere vrouwen)

Ik ben een 32-jarige moeder van 1 kind. Ik heb de Mirena laten plaatsen in mei 2003. Ik had in het begin veel krampen en wat bloedverlies, maar niet echt zwaar. I dacht echt dat het een grote hulp voor me zou zijn. Ik zou me niet meer druk hoeven te maken over anticonceptie voor een periode van 5 jaar. Dat was geweldig. Ik was verloofd en we wilden op dat moment nog geen kindje. Ik had al een zoon van 7 (die is nu 12). Ik heb dit product aanbevolen bij vrienden en familie. Ik heb zelfs mijn zus er van overtuigd om deze spiraal te nemen nadat haar dochter 4 maanden eerder was geboren, omdat het zo'n succes was voor mijn man en mijzelf.

In de afgelopen paar maanden merkte ik op dat ik al zo'n 2 tot drie maanden lang iedere dag misselijk was. Voor en na het eten, ongeveer de hele tijd. Op sommige dagen had ik geen behoefte aan eten en als ik at, kreeg ik niet eens een half bord op. De eerste vraag die iedereen me stelde was altijd: 'ben je zwanger?'. Natuurlijk was mijn antwoord altijd 'nee natuurlijk niet, ik heb een spiraal, ik kan niet zwanger zijn'. Ik had geen andere zwangerschapsverschijnselen dan de misselijkheid en af en toe stemmingswisselingen, en af en toe pijn in mijn linkerzijde vlak bij mijn eierstokken. Ik was bang dat er iets serieus mis zou zijn toen ik over mensen met kanker hoorde en las, die dezelfde problemen hadden. Ik maakte een afspraak met mijn huisarts en mijn gynaecoloog. Ik dacht dat er iets mis was met mijn maag. Mijn huisarts gaf me antibiotica en medicijnen tegen maagzuur (wat iets hielp tegen de misselijkheid, maar het keerde terug nadat de antibiotica op waren) en hij zei dat ik een infectie had. He liet mijn bloed onderzoeken, nam urinetests, en liet zelfs een CT scan van mijn buik maken. Alle uitslagen waren normaal, maar ik was nog steeds misselijk. Mijn huisarts gaf me een recept voor phenagin en adviseerde me een Gastro-enteroloog te bezoeken. Die afspraak is gemaakt voor 20 december 2007. Ik begon me een hypochonder te voelen (iemand met ziektevrees). Naast de misselijkheid, kon ik op ieder moment in huilen uitbarsten. Ik las een boek, hoorde iets op de radio en barstte dan in tranen uit. Ik voelde me zo stom. Iedereen waar ik er mee over sprak zei me dat ik waarschijnlijk gewoon depressief was. Maar het probleem was dat ik me niet depressief voelde. Ik heb eerder tegen depressie gevochten. Ik heb jarenlang antidepressiva geslikt. Ik voelde me niet hetzelfde als toen. Er waren dagen bij waarop ik zat te wachten tot ik dood zou gaan. Niet dat ik dood wilde, maar het voelde alsof ik dood zou gaan. Ik wilde alleen nog maar slapen en voelde me altijd moe. Mijn lichaam was hypergevoelig voor pijn, mijn hoofd, mijn armen, overal. Mijn man en ik hadden zelden nog sex, misschien 1 keer per 2 a 3 maanden als hij geluk had. Ik voelde me meer verplicht om het voor hem te doen want iedere keer als hij iets probeerde dan was ik niet in de stemming of voelde me niet goed, en ik schreef dat toe aan de 68 kilo die ik in vijf jaar tijd was toegenomen.

Mijn afspraak met de gynaecoloog op 4 december was na al de andere testen die mijn huisarts had laten doen. Deze afspraak was in hoofdzaak voor het jaarlijkse uitstrijkje en dit was een nieuwe arts. Ik noemde de problemen met mijn maag niet omdat mijn huisarts mij had gezegd dat dat die niet gerelateerd waren aan de pijn in mijn bekkengebied. Mijn spiraal moest er in maart 2008 uit. Ik besloot omdat ik er toch was, en omdat mijn man al een afspraak had voor een sterilisatie in de komende maanden, dat ik de dokter zou vragen om mijn spiraal meteen te verwijderen, zodat ik niet nog een nieuwe afspraak zou hoeven te maken. Ik vertelde haar over de pijn in mijn zij, vlak bij mijn eierstokken. Ze regelde een echo van mijn onderbuik om problemen uit te sluiten. De uitslag hiervan was ook normaal.

Ik kwam die avond thuis van mijn bezoek aan de gynaecoloog en merkte dat ik me beter voelde. Ik was er door geschokt omdat ik had gedacht dat ik me alles had ingebeeld. Het is nu iets meer dan een week geleden dat de Mirena is verwijderd. Ik besloot om op het internet te gaan zoeken om te zien wat ik kon verwachten nadat de Mirena er uit was. Zoals bijvoorbeeld hoe lang het zou duren voordat mijn cyclus weer normaal zou worden. Eerst kon ik er niks over vinden. De enige informatie die ik vond was wat ik kon verwachten nadat de spiraal was ingebracht. Toen ik mijn zoektermen echter aanpaste was ik zeer verbaasd over wat ik vond. Ik vond een blog site, www. curezone.org . Ik vond grote aantallen vrouwen die sommige van dezelfde problemen ondervonden als die ik had. Van sommige van die problemen wist ik helemaal niet dat andere die ook hadden, of dat ze als bijwerking van de Mirena konden optreden. Ik was zo boos toen ik deze berichten las. Waarom heeft niemand ons verteld dat dit zou kunnen gebeuren? Ik zou dit product zeker niet hebben aanbevolen aan mijn vriendinnen, laat staan aan mijn zus, als ik geweten had wat voor effect het op mij zou hebben.

Nu is mijn Mirena dus een week geleden verwijderd, en de misselijkheid is bijna helemaal weg, en ik voel me zo veel beter. Ik heb niet zo veel meer van de problemen die ik eerst had. Ik voel me niet meer alsof ik dood ga. Ik ben nog steeds de hele tijd erg moe, maar ik denk dat dat ook komt door mijn overgewicht, waarvan ik het meeste heb vergaard toen ik de Mirena had. Ik zou nooit hebben kunnen denken dat dit me die problemen zou gaan opleveren. Ik hoop dat als hier iets uit komt, dat anderen meer op de hoogte zullen zijn van de bijwerkingen en beter geïnformeerd zijn voordat ze de spiraal laten plaatsen. Mijn arts heeft mij gezegd dat de hormonen in mijn baarmoeder zouden blijven. Ik koos voor deze spiraal omdat ik aan de pil ben geweest, aan depo shots, en verschillende andere methodes van anticonceptie. Ik had veel research gedaan voordat ik deze methode koos. Blijkbaar niet genoeg want, zoals nu blijkt, heeft het er wel voor gezorgd dat ik niet zwanger raakte, maar heeft wel veel andere problemen veroorzaakt die ik niet had hoeven hebben. Ik heb dagen moeten verzuimen van mijn werk omdat mijn maag ziek was, en dan nog de rekeningen van de artsen om uit te vinden wat er mis was met mij. Het kwam er allemaal op neer dat dat kleine ding alleen maar uit mijn lichaam hoefde te worden gehaald.

En toen ik meer en meer commentaren op deze pagina las, vraag ik me toch nog meer af over bepaalde dingen die in de laatste 4,5 jaar zijn gebeurd. Mijn dokter was er zeker van dat ik carpaal tunnel syndroom had, en stuurde me naar een neuroloog. Een doof gevoel in beide armen, soms ook in mijn benen. Hij testte me op CTS maar er werd niets gevonden en hij heeft de doofheid in mijn armen, handen, benen en voeten nooit kunnen verklaren. Hij gave me medicijnen tegen zenuwpijn en de doofheid ging weg. Ik vraag me nu af of het door de Mirena is veroorzaakt, nadat ik sommige commentaren heb gelezen. Ook hoofdpijnen, stemmingswisselingen, verlies van libido (ik was een echte nymphomaan voor die tijd, ik dacht dat het door het huwelijk kwam, en mijn leeftijd, maar nu de Mirena er uit is, wil ik alleen nog maar sex met mijn man hebben), boos zijn op mijn man en mijn gezin zonder een duidelijke reden. Ik heb ongeveer 8 keer met een echtscheiding gedreigd in de afgelopen twee jaar van ons huwelijk om dingen die nergens op slaan. Ik heb mijn man verteld over sommige van de dingen die ik recent heb gelezen en hij zei dat het hem allemaal heel erg bekend voorkomt.......

http://www.lawcash.com/complaint/599/ba ... plaint.asp


De vertaling van deze tweede link luidt:

"Ik liet de Mirena in 2003 plaatsen nadat de arts had gezegd dat het helemaal veilig was. In de maanden er op volgend kreeg ik last van zware krampen en de arts vertelde me dat dat normaal was. Ik wist dat het bloedverlies weg zou gaan maar dat duurde erg lang. Sinds 2003, is mijn gezicht rood en bobbelig geworden. Ik ging naar de dermatoloog omdat
ik dacht dat het rosacea was. Na veel behandelingen, werd de aandoening ERGER. Ik ging naar een andere arts en het blijkt een vorm van acne te zijn. Ik heb nu een pokdalig gezicht door de littekens. Ik heb alleen al voor mijn gezicht 4 voorgeschreven medicijnen. Ik kan de deur niet uit zonder een dikke laag make up. Eerst huilde ik wanneer ik in de spiegel keek. Nu word ik alleen nog boos. In 2004 kreeg ik last van depressie en angststoornissen. Ik moest antidepressiva gaan gebruiken. Ik kreeg paniekaanvallen en die heb ik nog steeds. Ik heb vreselijk veel last van rugpijn, kan niet lang staan. Ik heb de hele maand krampen, vooral bij mijn linker eierstok. Ik heb GEEN libido. Ik hield van het hebben van sex met mijn man-nu doet het alleen nog maar pijn. De arts heeft me niet gewaarschuwd voor deze bijwerkingen, en op de website ziet de Mirena er natuurlijk geweldig uit. Dit is een vreselijk produkt dat de levens van veel vrouwen heeft geruïneerd. Als je er wat tijd voor neemt en op het internet zoekt, zie je dat duizenden hier onder lijden. Mirena moet van de markt af! Hou de mannen tegen die dit produkt promoten!"

http://www.lawcash.com/complaint/579/ba ... plaint.asp

De vertaling van deze derde link luidt:

'Ik heb de Mirena een jaar geleden laten plaatsen. De arts was er zeer over te spreken en zei dat het de beste vorm van anticonceptie voor me was omdat ik al twee kinderen had. Het inbrengen was ongeveer de ergste pijn die ik ooit heb gevoeld. Mijn lichaam raakte bijna in shock. Twee dagen lang was ik duizelig, had buikpijn en krampen. De krampen duurden bijna een week. De eerste twee maanden bloedde ik bijna constant, en in de maanden daarna bloedde ik tijdens de gemeenschap. Sex is pijnlijk, ik heb hevige krampen gedurende de eerste paar uren na de sex. Voor de Mirena had ik nog nooit krampen tijdens de menstruatie gehad, en ik heb ook zeker nooit pijn gehad tijdens of na de sex. Sinds de Mirena heb ik vreselijke aanvallen van depressie en stemmingswisselingen. Ik heb de hele tijd vreselijke hoofdpijnen. Ik ben steeds moe, ook al neem ik meer dan genoeg rust. Recent heb ik aanvallen van duizeligheid en een licht gevoel in mijn hoofd, en krampen ook al heb ik geen sex gehad. Mijn verloofde kan het voelen tijdens de sex en het doet pijn aan zijn penis. De Mirena heeft mijn leven bijna verwoest, en ik maak deze week een afspraak bij de dokter om hem te laten verwijderen'

http://www.lawcash.com/complaint/565/mi ... plaint.asp

De vertaling van deze vierde link luidt:

'Ik was nog maar 17 toen ik de Mirena kreeg. En laten we zeggen dat mijn ervaring er mee niet de meest geweldige was. Nadat hij was ingebracht, werd ik erg ziek. Zo ziek dat ik niet meer uit bed kon komen. Ik had veel pijn en moest vaak huilen. Ik dacht dat mijn lichaam er aan moest wennen. De pijn kwam en ging en dus nam ik het voor lief. Ik heb ook een hele hoge pijngrens. Maar, hoe langer ik hem heb, hoe meer bijwerkingen om de hoek komen kijken. Mijn migraines zijn heviger geworden en toegenomen. Mijn armen en benen worden gevoelloos, mijn krampen zijn vreselijk en ik word zo depressief dat ik aan zelfmoord denk. Mijn vriend laat me koud, zo zeer dat ik het gevoel heb dat ik niet meer van hem hou. Ik weet niet meer of ik het zelf ben die niet meer van hem houdt of dat het door de Mirena komt. Het komt er op neer dat ik alle bijwerkingen heb waarover ik heb gelezen. Maar ik wist niet dat de depressie zich zou richten op de persoon waar ik het meest van hield, en dat ik zo koel zou worden. Ik heb antwoorden nodig en ik hoop dat ik die krijg wanneer ik hem er uit heb. Ik ben nu 18. Dit had niet eens een keuze voor mij moeten zijn.'

http://www.lawcash.com/complaint/530/mi ... plaint.asp

De vertaling van deze vijfde link luidt:

"Ik heb de Mirena laten plaatsen op of rond de 25e juli 2007. De dag waarop hij werd geplaatst was ik duizelig en bloedde vreselijk gedurende twee uren. De arts liet me een uur in de wachtkamer wachten totdat ik me beter voelde en het bloeden een beetje was verminderd. Ze zei dat het beter zou worden en dat werd het ook, alles was goed, ik voelde me alleen een beetje duizelig af en toe maar niks ergs. Een week later werd ik misselijk en kreeg ik hoofdpijn, eerst bijna elke dag en daarna leek er elke dag een bijwerking bij te komen. Nu heb ik erge haaruitval en een kant van mijn hoofd is kaal, het is genant en beangstigend, ik heb een pruik gekocht om het een beetje te verbergen. De laatste en vaker voorkomende bijwerking is gevoelloosheid in mijn voeten en handen, ik maakte me zo'n zorgen dat ik het aan mijn familie vertelde, en zij wisten ook niet wat te zeggen, alleen dat ik die spiraal er zo snel mogelijk uit moet laten halen. Dus heb ik de Gynaecologen gebeld en alles uitgelegd en ik heb nu een afspraak, en de verpleegster vertelde me dat het zeer waarschijnlijk is dat de spiraal dit veroorzaakt. Dit wens ik niemand toe, ik was altijd een gezonde 21-jarige en had nooit gedacht dat dit me zou overkomen, ik wil niet nog meer haar verliezen, ik wil me gewoon weer gezond voelen. Ik neem op dit moment ijzer want alle zware bloedingen veroorzaken bloedarmoede, en ik neem vitaminen voor mijn haar, het wordt alleen maar erger, ik wil niet dat iemand dit ook overkomt, samen kunnen we de makers van Mirena tegenhouden."

http://www.lawcash.com/complaint/432/iu ... plaint.asp

Vertaling van deze zesde link:

Ik heb de Mirena laten plaatsen toen mijn man in het leger zat en mijn zoon 6 maanden oud was (rond januari 2004). De artsen waren het zwaar aan het promoten en zeiden dat het volkomen veilig was en een geweldig anticonceptiemiddel. Binnen een paar maanden kreeg ik cysten aan de buitenkant van mijn geslachtsdelen, die werden bevestigd door verscheidene artsen. Later kreeg ik een soort cysten, volgens de artsen waren het eierstokcysten. Ik kreeg zoveel pijn en kramp hiervan dat ik diverse malen door artsen ben gecontroleerd. Er leek niks mis te zijn. Ik had zware rugpijn en er werden röntgenfoto’s gemaakt. Er was niks te zien, maar er waren dagen dat ik niet eens rechtop kon lopen. Iets minder dan een jaar geleden verhuisden we naar Ohio. Ik begon te bloeden en ging naar het ziekenhuis. Ik bleek zwanger te zijn, dus werd het spiraaltje verwijderd. Een paar minuten voordat de uitslag van de bloedonderzoeken binnenkwam, lieten de draadjes los. De draadjes kunnen eigenlijk alleen maar loslaten als het ding al langer defect was. Het spiraaltje was moeilijk uit mijn baarmoeder te krijgen. Binnen een paar dagen was ik weer in het ziekenhuis. Ik bleek een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te hebben en werd geopereerd. Dit mislukte, dus kreeg ik chemotherapie om van mijn eigen kind af te komen. Ik heb zoveel symptomen en problemen gehad. Voor de verwijdering kon ik meerdere dagen per maand niet lopen, maar sinds het spiraaltje is verwijderd heb ik al een jaar geen rugpijn meer gehad. Sinds de operatie ben ik echter nog niet zwanger geraakt. Ik denk dat het spiraaltje mijn gezondheid veel schade heeft toegebracht, meer dan ik weet. Hier moet iets aan gedaan worden. Er zijn zoveel bijwerkingen die ik en anderen hebben gekregen die niet in de bijsluiter van de fabrikant stonden en ik was een gezonde vrouw van 20 toen ik het spiraaltje kreeg. Ik kan mijn kind nooit terugkrijgen, maar ik wil voorkomen dat anderen hetzelfde als ik moeten doormaken. Het zou een eeuwigheid kosten om alles op te schrijven dat is gebeurd met dit spiraaltje, maar wat ik wel kan zeggen is dat ik niemand ooit dit product zou aanbevelen. Ik wil iedereen die soortgelijke problemen heeft gehad, aansporen zich te melden, want samen kunnen we andere vrouwen hiervan bewust maken. Ik was 22 jaar toen ik de buitenbaarmoederlijke zwangerschap kreeg en ik denk dat ik hierdoor mogelijk nooit kinderen meer zal krijgen en dat ik deze cysten op mijn geslachtsdelen blijf houden. Door het spiraaltje voel ik me minder vrouw. Ik weet dat er gerechtigheid zal zijn. Willen jullie me helpen met mijn strijd tegen de makers van de Mirena?

Bijgewerkt op: woensdag 23 mei 2007

Ik wilde ook nog zeggen dat ik op de dag van de operatie bijna ben doodgegaan. Ze zeiden dat ik een uur later dood zou zijn geweest. De eileider hoort de dikte te hebben van een potlood; de mijne was dubbel zo dik. Als ik was overleden, had er ongetwijfeld een proces tegen de fabrikant aangespannen kunnen worden. Het is moeilijker tegen ze te vechten als je de beproeving hebt overleefd. Hoe rechtvaardig is dat?


http://www.lawcash.com/complaint/380/ma ... plaint.asp

Vertaling van deze zevende link:

Mijn Mirena werd geplaatst in september 2003. Ongeveer vier maanden later begon ik symptomen te krijgen, ik ontwikkelde een grote cyste op mijn linker eierstok, hij werd zo groot dat mijn gynaecoloog hem chirurgisch moest verwijderen. Ongeveer een maand later ging ik terug naar mijn gynaecoloog omdat ik nog steeds zware buikpijn had. Toen vertelde hij me dat ik endometriose had. Ik kon mijn oren niet geloven, hoe kon een 22-jarige gezonde vrouw endometriose hebben, ik was gezond voordat ik de mirena geplaatst kreeg. Nadat ik deze vloek geplaatst had gekregen onwikkelde ik zware problemen, ik weet dat andere vrouwen hier ook doorheen gaan, als die er zijn neem dan alsjeblieft contact met me op. Ik ontwikkelde endometriose en moest mijn baarmoeder laten verwijderen na drie jaar met ernstige pijn te leven. Ik hoop dat er een rechtszaak wordt begonnen voordat een andere vrouw moet doorstaan wat ik heb doorstaan. Vriendelijke groet, Roxann Herrera.

http://www.lawcash.com/complaint/412/mi ... plaint.asp[/i][/b]

Vertaling van deze laatste link:

Ik kreeg de Mirena in 2003. Eerst dacht ik dat het goed ging. Ik bloedde zwaar gedurende zes maanden achter elkaar. Ik wilde hem er uit laten halen, maar raakte mijn verzekering kwijt en kon het niet betalen. Ik heb hem nog steeds. Maar ik heb nu een afspraak om hem te laten verwijderen. Sinds ik de spiraal heb, heb ik de volgende problemen gekregen:
1, pijn op mijn borst
2. Acné
3. Doof gevoel aan mijn rechterkant
4. Hoofdpijnen
5. Constante spotting en bloeden
6. Pijnlijke buik en rugpijnen
7. Verlies van sexuele interesse
8. Stemmingswisselingen
Persoonlijk zou ik de spiraal aan niemand aanraden. Ik heb zo veel problemen gekregen.

Moeder van 4 kinderen, drie keer Mirena (in 2001, 2003 en 2007)

Plaats reactie