Voorbeelden van meldingen bij Lareb

Link naar Lareb (landelijke registratie van bijwerkingen).
Plaats reactie
Claudia
Site Admin
Berichten: 859
Lid geworden op: 16-12-2007 20:07

Voorbeelden van meldingen bij Lareb

Bericht door Claudia » 22-12-2008 00:38

Hieronder een lijst met voorbeelden van meldingen over bijwerkingen van de Mirena. Schrik niet... :shock: En meld ook zelf je bijwerkingen! Het is maar een kleine moeite maar je kunt anderen er mee helpen!

Deze melding van een patiënt betreft een volwassen vrouw. 2 maanden na gebruik van iud met progestagenen kreeg de patiënt last van gewrichtspijn en verworven stoornis in de vetstofwisseling. De bijwerking was ernstig. Gebruik van het geneesmiddel werd gestopt. De patiënt gebruikt geen andere geneesmiddelen. De patiënt heeft geen last meer van gewrichtspijn. De patiënt heeft geen last meer van verworven stoornis in de vetstofwisseling.


Deze melding van een patiënt betreft een volwassen vrouw. Na gebruik van iud met progestagenen kreeg de patiënt last van pijn in de onderbuik, acne, haaruitval en sombere stemming. De bijwerking was niet ernstig. Gebruik van het geneesmiddel werd gestopt. De patiënt gebruikt geen andere geneesmiddelen. De patiënt is hersteld.

Deze melding van een patiënt betreft een volwassen vrouw. 3 dagen na gebruik van iud met progestagenen kreeg de patiënt last van pijn in de bovenbuik, acne, angst, vermoeidheid, hevige menstruatie en stemmingswisselingen. De bijwerking was niet ernstig. Gebruik van het geneesmiddel werd gestopt. De patiënt gebruikt geen andere geneesmiddelen. De patiënt is hersteld.

Deze melding van een patiënt betreft een volwassen vrouw. 3 jaar na gebruik van iud met progestagenen kreeg de patiënt last van acne, haaruitval, kortademigheid, vermoeidheid, overmatig blozen, grotere borsten, stemmingswisselingen en paniekreactie. De bijwerking was niet ernstig. Gebruik van het geneesmiddel werd gestopt. De patiënt gebruikte ook: fevarin. De patiënt heeft nog restverschijnselen van acne. De patiënt heeft nog restverschijnselen van haaruitval. De patiënt heeft nog restverschijnselen van kortademigheid. De patiënt heeft nog restverschijnselen van vermoeidheid. De patiënt heeft nog restverschijnselen van overmatig blozen. De patiënt heeft nog restverschijnselen van grotere borsten. De patiënt heeft nog restverschijnselen van stemmingswisselingen. De patiënt heeft nog restverschijnselen van paniekreactie.

Deze melding van een arts betreft een volwassen vrouw. Na gebruik van iud met progestagenen kreeg de patiënt last van acne en het uitblijven van een orgasme bij geslachtsgemeenschap. De bijwerking was niet ernstig. Het geneesmiddel werd onveranderd doorgebruikt. De patiënt gebruikt geen andere geneesmiddelen. De afloop is onbekend.


Deze melding van een apotheker betreft een volwassen vrouw. 5 maanden na gebruik van iud met progestagenen kreeg de patiënt last van buikpijn, acne, eczeem, vermoeidheid en aantal witte bloedcellen in het bloed groter dan normaal. De bijwerking was niet ernstig. Gebruik van het geneesmiddel werd gestopt. De patiënt gebruikte ook: oxatomide. De patiënt heeft geen last meer van buikpijn. De patiënt heeft geen last meer van acne. De patiënt heeft geen last meer van eczeem. De patiënt heeft geen last meer van vermoeidheid. De patiënt heeft geen last meer van aantal witte bloedcellen in het bloed groter dan normaal.

Deze melding van een patiënt betreft een volwassen vrouw. 6 uur na gebruik van iud met progestagenen en deroxat kreeg de patiënt last van angst, brassend eten, aandachtstoornis, duizeligheid, droge mond, het heet en koud hebben, hoofdpijn, slapeloosheid, spierzwakte, misselijkheid, hartkloppingen, rusteloosheid, zelfmoordgedachte, zwelling aangezicht, gedachte over zelfverwonding en skeletspierstijfheid. De bijwerking was niet ernstig. iud met progestagenen werd onveranderd doorgebruikt. deroxat werd onveranderd doorgebruikt. De patiënt gebruikt geen andere geneesmiddelen. De patiënt is niet helemaal hersteld.

Deze melding van een patiënt betreft een volwassen vrouw. 1 maand na gebruik van iud met progestagenen kreeg de patiënt last van haaruitval, angst, lichaamszwakte, depressie, aandachtstoornis, fibrocystische borstziekte, verminderde gevoeligheid , prikkelbaarheid, skeletspierstelselpijn, misselijkheid, oedeem, hartkloppingen, stoornis in het gezichtsvermogen en gewicht verhoogd. De bijwerking was niet ernstig. De patiënt gebruikt geen andere geneesmiddelen. De patiënt is niet helemaal hersteld

Deze melding van een patiënt betreft een volwassen vrouw. 6 weken na gebruik van iud met progestagenen kreeg de patiënt last van sombere stemming, melkafscheiding, hoofdpijn, geheugen vermindering, cyste eierstok en tintelingen. De bijwerking was niet ernstig. Gebruik van het geneesmiddel werd gestopt. De patiënt gebruikt geen andere geneesmiddelen. De patiënt heeft nog steeds last van sombere stemming. De patiënt heeft nog steeds last van melkafscheiding. De patiënt heeft nog steeds last van hoofdpijn. De patiënt heeft nog steeds last van geheugen vermindering. De patiënt heeft nog steeds last van cyste eierstok. De patiënt heeft nog steeds last van tintelingen

Deze melding van een patiënt betreft een volwassen vrouw. Na gebruik van iud met progestagenen kreeg de patiënt last van geheugen vermindering. De bijwerking was niet ernstig. Gebruik van het geneesmiddel werd gestopt. De patiënt gebruikt geen andere geneesmiddelen. De patiënt is hersteld.

:shock:
Moeder van 4 kinderen, drie keer Mirena (in 2001, 2003 en 2007)

Plaats reactie