hoe verliepen de 5 weken na verwijdering

Hier kun je beschrijven hoe het sinds de verwijdering van de Mirena met je gaat. Post hier al je updates!
Plaats reactie
hoidoei
Nieuweling
Berichten: 2
Lid geworden op: 13-03-2016 16:42

hoe verliepen de 5 weken na verwijdering

Bericht door hoidoei » 17-04-2016 20:10

Beste iedereen,

Ik wil graag mijn verhaal delen over de mirena spiraal omdat het met mij erg goed gaat en ik kracht wil geven aan de mensen
die hetzelfde zijn overkomen als mij, dit omdat het zware weken zijn geweest maar er komt een moment dat het veel beter gaat.

Mijn klachten waren: Nervositeit (continu op den duur een gevoel van binnen wat zo heftig voelde alsof ik ging bezinken), vage angsten zoals: bang voor slapen, bang dat ik geen kleding droeg, bang dat ik gek werd, bang dat andere boos op mij waren, doemgedachten: heel negatief over mezelf denken, dwanggedachten: continu herhalen of de deur wel op slot zat, het gas wel uit stond en het allemaal niet meer helder kunnen analyseren ( je wist wel dat er niks aan de hand was maar ik maakte me zo'n zorgen om van alles).

Ik kwam er best laat achter dat het aan de spiraal kon liggen, maar gelukkig wel op tijd! Ik ben nu 5 weken verder en elke week voel ik me meer mezelf. ik ben er nog niet 100 procent maar zeker 80 procent.

week 1: het grootste gevoel van nervositeit ging weg zodat ik weer kon relaxen.
Week 2: minder angsten, minder dwangedachten, helderder denken.
week 3: nog minder angsten, minder dwanggedachten en nog helderder denken.
week 4: geen dwanggedachten meer.
week 5: ongesteld geworden en ik was even bang dat al het vorige gevoel terug zou komen maar gelukkig niet.

Achteraf was ik ondertussen ook nog bang dat het aan mezelf lag en dat het niet door de spiraal kwam maar nu alle klachten afnemen heb ik duidelijk dat het er wel aan lag. ik wil graag kracht geven aan de mensen die herstellende zijn, en dat het echt allemaal goed komt. ik zit nu op 80 procent. ik heb soms nog wel angsten maar ik kan die nu heel goed realitiveren. ik hoop dat ik over 3 maanden de oude mezelf weer ben.

succes iedereen en als er vragen zijn, stel ze aub!

Plaats reactie