Overgegaan op welk voorbehoedsmiddel?

Hier kun je beschrijven hoe het sinds de verwijdering van de Mirena met je gaat. Post hier al je updates!
Plaats reactie
Carolien
Nieuweling
Berichten: 2
Lid geworden op: 01-08-2010 00:57

Overgegaan op welk voorbehoedsmiddel?

Bericht door Carolien » 01-08-2010 01:09

Hallo,

Na 4 jaar myrena zit ik er nu toch over te denken om de myrena te laten verwijderden, aangezien ik vele klachten heb die op het forum ook bij andere vrouwen beschreven staan. Maar mijn probleem is dat ik niet goed weet wat ik na het myerena zal doen? mijn oorspronkelijke menstruatie was vrij hevig en ook was ik altijd lang ongesteld, iets wat met de myrena beter geregeld word. Met de pil heb ik ook last van allerlei vage bijwerkingen dus dat is ook tobben. Een ring plaatsen zie ik ook niet zitten, dus weet ik nog steeds niet wat ik. Zal gaan doen.Ik heb ook geen zin meer om in mijn oorspronkelijke patroon weer terug te komen. misschien dat jullie ervaring mij helpt om een keuze te maken.

Carolien

mo
Expert
Berichten: 597
Lid geworden op: 03-01-2008 10:55

Bericht door mo » 01-08-2010 19:17

Hallo Carolien,

Misschien kun je iets meer informatie geven? Wanneer heb je voor het laatst gemenstrueerd zonder hormonen en hoe oud was je toen? Tijdens de puberteit is je menstruatie vaak heftiger en pijnlijker dan wanneer je in de twintig bent, omdat het zich dan nog moet reguleren.

Heb je al eens op deze site gekeken om je anticonceptie-opties langs te lopen http//www.anticonceptie-online.nl/

Groetjes,
Mo

Carolien
Nieuweling
Berichten: 2
Lid geworden op: 01-08-2010 00:57

Bericht door Carolien » 02-08-2010 15:39

ik ben nu 38. Sinds mijn 16e slik ik al de pil omdat mijn menstruatie vrij heftig is. Op mijn 26ste ben ik gestopt met de pil omdat ik allerlei klachten bleef houden en bleef veranderen van pil. ik ben overgestapt op de Myrena en heb deze zonder klachten 2,5 jaar gedragen en was na verwijdering binnen 2 maanden al weer zwanger.
Na mijn tweede zwangerschap heb ik weer het Myrena laten plaatsen en allerlei vervelende klachten gehad die ikzelf niet direect in verband bracht met het myrena. het laatste jaar worden de klachten steeds hinderlijker . mijn huisarts raadde me dan ook aan om het myrena te laten verwijderden.
Maar ik ben wel tevreden over de hoeveelheid bloedverlies nu en dat was iks absoluut niet in de periodes dat ik zonder myrena rondliep. vandaar miajn twijfels.

Carolien

Plaats reactie