2 cycli na verwijdering

Hier kun je beschrijven hoe het sinds de verwijdering van de Mirena met je gaat. Post hier al je updates!
Plaats reactie
Inge2
Nieuweling
Berichten: 12
Lid geworden op: 10-09-2010 09:35

2 cycli na verwijdering

Bericht door Inge2 » 15-11-2010 10:13

Dag allemaal,

Vanmorgen voor de 2de keer ongesteld geworden sinds de verwijdering van Mirena (4jaar gehad). Hoewel ik kan zeggen dat ik me op bepaalde vlakken al stukken beter voel dan de laatste maanden voor verwijdering, blijf ik soms aan mezelf twijfelen. Daarom heb ik vanmorgen nog wat op het forum zitten lezen. En dat helpt!!! Zoveel herkenbare twijfels en symptomen... het kan geen toeval zijn...

Ik ben me vroeger nooit bewust geweest van een eisprong, maar nu voel ik dat heel duidelijk. Ik loop een hele dag rond met priemende buikpijn tot het eitje "gesprongen" is :) . Waar ik m'n vorige cyclus nog veel last had van de hartkloppingen rond eisprong en de week voor de menstruatie, heb ik dat nu niet gehad (toch weer een goede stap dus). Maar wat ik deze keer heb gehad de laatste dagen (dus premenstrueel) is erg veel maagpijn en maagzuur. Nu lees ik op het forum dat er nog vrouwen zijn die dit symptoom hebben ervaren...? De angsten staken toch weer de kop op en neigingen tot hyperventillatie heb ik weer erg moeten onderdrukken. Gelukkig is het niet zo ver gekomen en kan ik me met afleiding (huishoudelijk werk, winkelen) bedwingen. Maar als ik 's avonds "rustig" in de zetel wil gaan zitten steekt de onrust en de angst toch weer de kop op. Ik hoop dat ik de volgende dagen dus weer van deze gevoelens afraak en de samenhang met m'n cyclus weer bevestigd wordt!

Waren we maar een jaar verder... denk ik vaak en dan vraag ik me af of ik me dan werkelijk veel beter zal voelen... De twijfel blijft... ondanks het verschil dat ik voel met de Mirena periode... En toch, die angsten zijn de hel! En je wil er je echtgenoot ook niet continu mee lastig vallen dus tracht ik het vaak te onderdrukken en te verbergen...
Wat ik ook vaak lees is het opgeblazen gevoel als symptoom van de Mirena. Jammer genoeg is dit bij mij nog steeds heel erg aanwezig. Elke avond blaas ik op alsof ik 4 maanden zwanger ben. M'n huisarts blijft bij haar diagnose dat er niets ernstigs aan de hand is en het een gewone "prikkelbare darm" is. Ok, ik neem het aan... Ook bij hormonale disbalans vind je dit symptoom terug en waarschijnlijk heb ik dat wel, slechts 2 maanden na verwijdering. Maar het is NIET leuk!!! Ik ben ook een "dieet" begonnen waarin ik alle tarwe heb geschrapt opdat alles heel licht verteerbaar zou zijn. Hoewel ik me goed voel bij het dieet, merk ik weinig verschil in het opblazen.
De problemen met m'n maag de laatste dagen én de priemende pijnen in m'n borsten deden me het ergste denken.
Vanmorgen, nu de menstruatie is doorgebroken, voel ik me op dat vlak wel ok.
Waarschijnlijk voel ik me de volgende 3 dagen wel wat minder omdat ik altijd veel bloedverlies heb en ik wel wat last heb van ijzertekort. Als alles verloopt zoals de vorige cyclus zal ik me volgende week toppie voelen om dan weer geconfronteerd te worden met een eisprong en bijna 14 dagen pms te moeten doorstaan. pfffffffffffffffffffffffffff Wordt dit ooit beter? Ja, het is al beter... maar ECHT beter! Goed, m'n ouwe zelf terug zoals vroeger??????????????

Een dipje... de mirena crash... afkickverschijnselen... hormonale disbalans... ik kan haast m'n eigen zoekrobot opstarten :cry:

Bedankt voor het lezen alvast...

bezorgster
Nieuweling
Berichten: 18
Lid geworden op: 28-07-2010 19:57

Bericht door bezorgster » 15-11-2010 10:48

Hoi Inge,

Ik heb mijn menstruatie afgelopen vrijdag weer gekregen na 30 dagen, als het zo blijft dan teken ik er voor.
Wel vorige week aanvallen gehad van misselijkheid, verders mag ik niet klagen.

Ik vind het heel jammer, dat het bij jou nog niet helemaal fijn gaat. Ze zeggen wel dat 3 maand een keerpunt is, ik hoop dat het ook voor jou geldt. Ik heb de mirena, half augustus laten verwijderen en voel mij nu goed.
Ik ben een stuk rustiger en geduldiger geworden, slaap weer lekker en heb weer energie.

Ik heb volgende week maandag een gesprek met een gynaecoloog, voor informatie over de essure-methode.
Volgens de huisarts, hoef ik niet bang te zijn dat er aan mijn cycles nog veel veranderd. Ik denk, dat ik daar voor ga.

Groetjes en rustig aan doen.

Inge2
Nieuweling
Berichten: 12
Lid geworden op: 10-09-2010 09:35

Bericht door Inge2 » 15-11-2010 11:16

Hoi Bezorgster,

Fijn te lezen dat het zo goed met je gaat!

Ik hoop ook dat m'n geduld uiteindelijk loont. M'n cyclus heeft ook perfect afgeklokt op 30 dagen, prima dus. Nu, de rest nog... Ik hoop alvast de volgende maand weer een stapje vooruit te zetten.

Wat anticonceptie betreft: mijn man heeft 2 weken geleden een ingreep laten doen. Hij heeft er enkele dagen last van gehad, maar niets dat niet voorbij gaat. Hij neemt het er graag bij als dat betekent dat ik verlost ben van al m'n klachten! Da's natuurlijk heel erg fijn!

Groetjes en tot wederlezen!
Bedankt voor je reactie!

bezorgster
Nieuweling
Berichten: 18
Lid geworden op: 28-07-2010 19:57

Bericht door bezorgster » 16-11-2010 10:18

Hoi Inge,

Heb nog even geduld en dan gaat het zeker beter. Mooi dat je man voor de methode heeft gekozen, mijn man heeft het er niet zo op, om het te laten doen.Dus zodoende laat ik het doen. Ik zie er wel tegen op, maar ik heb ook 2 keer de mirena laten zetten en dat is toch ook te doen.

Groetjes en ik hoop dat het snel beter gaat!!

bezorgster
Nieuweling
Berichten: 18
Lid geworden op: 28-07-2010 19:57

Bericht door bezorgster » 20-11-2010 19:14

Even een up-date, ik heb op dit moment een terugslag.

Zoals ik hierboven al aan gaf, heb ik vrijdag voor een week mijn tweede menstruatie gekregen, met de 5e dag werd het al wat minder en dacht, dat gaat mooi zo. Maar vanaf de 6e dag werd het weer meer en nu ook echt helder bloed, continu door. Gisteravond (vrijdag) bij de huisarts geweest en hij heeft mij nu medicijnen gegeven om het te stoppen.
Het moet nu wel met enkele dagen over wezen.

Mijn HB was wel goed. Nu had ik al een afspraak staan voor as maandag bij de gynaecoloog voor info over de essure methode, maar ik denk dat dat nu even niet aan de orde is. Misschien toch schade van de mirena, of wat anders, de ha weet het niet.

Ik heb echt op dit moment zo iets van, wat gaat mij maandag brengen. Het ging zo goed, maar nu even niet.

Inge2
Nieuweling
Berichten: 12
Lid geworden op: 10-09-2010 09:35

Bericht door Inge2 » 22-11-2010 14:28

Hoi bezorgster,

Ik hoop dat alles ok is!

bezorgster
Nieuweling
Berichten: 18
Lid geworden op: 28-07-2010 19:57

Bericht door bezorgster » 22-11-2010 19:34

Ik ben vanmiddag geweest en ga de medische molen in. Zoals ze nu kon zien is er iets met mijn baarmoederslijmvlies.
Ik word nu doorgestuurd naar een andere gynaecoloog, die hier weer meer over weet. A.s. donderdag kan ik daar al te recht. Ik baal er wel ontzettend van, het ging net zo lekker en nu dit weer.
Ik laat het maar over mij heen komen en wacht wel af wat er allemaal gaat gebeuren.

Inge, hoe gaat het nu met jou?

Plaats reactie