extreem bizarre duizeligheid na verwijderen mirena

Hier kun je beschrijven hoe het sinds de verwijdering van de Mirena met je gaat. Post hier al je updates!
Plaats reactie
Susan1982
Nieuweling
Berichten: 4
Lid geworden op: 14-10-2011 21:22

extreem bizarre duizeligheid na verwijderen mirena

Bericht door Susan1982 » 14-10-2011 21:35

Hoi allemaal,

eerst even kort mijn mirena ervaring, helaas een heel nare ervaring :( het plaatsen is 1,5 jaar geleden gebeurd in ziekenhuis in Zwolle. Veel pijn en bij thuiskomst erge bloedingen en krampen. Ziekenhuis gebeld en werd afgewimpeld met mevrouw dat hoort erbij. Ik dacht ok nog even doorzetten tot ik zoveel bloed verloor en ik toch terecht kon. Bleek de mirena losgeraakt te zijn. Gelijk weer nieuwe laten plaatsen.

Erna kreeg ik acné, pigmentvlekken in mijn gezicht. Dacht dat het kwam omdat ik een stressvolle tijd achter de rug had. Een moeilijke relatie, een abortus etc. Verder in mijn verleden chronisch vermoeid na twee virussen te hebben gehad, ziekte van pfeiffer en cytomegalievirus. Ik dacht ok, logisch dat ik moe ben. Ging na het plaatsen naar frankrijk om daar 3 maanden te werken. Ik dacht heb zoveel spanningen en verdriet gehad, dus niet gek dat mijn huid op hol slaat en ik zo moe ben.

afgelopen voorjaar, dus bijna een jaar na het plaatsen, stortte ik echter in. Hyperventilatie, extreme angsten (niet specifiek voor iets, maar angst gierde door mijn lijf), paniekaanvallen, extreme onrust, niet meer kunnen slapen. Kreeg oxazepam van de huisarts maar werd hier nog beroerder van en durfde geen antidepressiva te nemen. Echt een hel is het geweest en nog steeds.

ik ben bij een psycholoog, diagnose een angststoornis, doordat ik zoveel dingen heb meegemaakt in mijn leven. Ik heb ademtherapie, doe aan tai chi, eet en leef gezond. Maar ik knapte niet op. Ik ben bij de fysio een lichaamsscan gaan maken, bleek dat mijn hormonen helemaal uit balans waren. Ook mijn hersenen waren op hol bleek uit de test, net of er een alarmfase in mijn hoofd is en ik ooit een leeuw heb gezien maar mijn lichaam en hersens niet meer rustig zijn geworden. De fysio zei: net of er een mannetje constant een marathon loopt in je hoofd, maar niet kan stoppen met rennen.

het hormoonverhaal zette me aan het denken over de mirena en ging er over lezen. Kwam zoveel herkenbare verhalen tegen! tranen rolden over mijn wangen. Ik heb dit forum helemaal nagepluisd en besloten 1,5 week geleden de mirena te laten verwijderen. De huisarts wilde het niet en zei denk er 2 weken over na, en dat het allemaal kwakzalverij was wat de fysio zei, en dat vrouwen gewoon allemaal een excuus voor hun klachten zoeken en de mirena de schuld geven. Hij zei je bent meer gebaat bij het slikken van een goed antidepressivum. Ik werd boos en zei ik wil dat ding er nu uit!

in eerste instantie heeeeeeeeeeel opgelucht. Op een maandag laten verwijderen. Kreeg een week erna erge bloeding. Puisten, hormonen echt van slag. Maar het engste wat ik sinds een week heb, en sinds een paar dagen heel erg, een heel aparte vorm van duizeligheid. Namelijk als ik zit of sta, het gevoel dat ik naar voren zak, alsof de zwaartekracht aan me trekt. Ik heb het ook als ik lig. Met mijn ogen dicht voel ik me draaien, word er helemaal misselijk van, en als ik mijn ogen op is het bizar want er tolt niets om me heen. De duizeligheid zit in mezelf. Vind het doodeng!

ik krijg er weer angsten van, bang dat dit niet overgaat. Vanavond me laten doormeten bij homeopaat/accupuncturist waar ik regelmatig heen ga en hij zei dat er stuwing op mijn hormonen was en zenuwstelsel beetje van slag. Maar hij had geen verklaring voor die bizarre duizeligheid. Ben zo bang! Hij heeft geprikt op wat hormoonpunten en hopelijk ga ik me wat beter voelen.

verder vanavond langs vader van oppaskindjes van me die neuroloog is en hij is heel erg anti alternatieve dingen en heel erg voor antidepresssiva. Hij zei het is gewoon psychisch etc. Pff werd er heel naar van.

herkent iemand deze duizeligheid? gaat dit over? zit te huilen achter de pc nu, zo machteloos. Dacht ik ga me beter voelen na het verwijderen en voel me heel erg beroerd.

Wipkip
Ervaren Forumlid
Berichten: 84
Lid geworden op: 19-09-2011 09:18

Bericht door Wipkip » 15-10-2011 22:18

Ik herken de duizeligheid, alleen schrijf ik het bij mezelf toe aan de vermoeidheid, omdat ik zo slecht slaap voel ik me idd duizelig. Niet uitgerust. Is dit het misschien ook bij jou? Slaap je wel goed? Lang genoeg, wordt je uitgerust wakker?

Vergeet wat de standaard specialisten tegen je zeggen. E hebt lang nodig gehad eer het zo ver was, nu heeft je lijf yijd nodig om bij te komen. Sterkte!
Dit forum gebruik ik als een soort dagboek om mijn gevoelens van me af te schrijven. Of je je wel/niet herkent in dit verhaal is natuurlijk de vraag. Hopelijk heb je er toch iets aan.

Susan1982
Nieuweling
Berichten: 4
Lid geworden op: 14-10-2011 21:22

Bericht door Susan1982 » 15-10-2011 22:42

test, want weet niet echt hoe dit forum werkt :D

Susan1982
Nieuweling
Berichten: 4
Lid geworden op: 14-10-2011 21:22

Bericht door Susan1982 » 15-10-2011 22:47

hoi wipkip hihi, sorry grappige naam :)

bedankt voor je reactie! keek de hele dag al even, maar niemand reageerde, werd ik nog ongeruster, van oh jee ik ben de enige die dit heeft...

herken je ook die rare duizeligheid? dus duizelig dat niet alles om je heen draait, maar gevoel dat je evenwicht helemaal verstoord is? ik heb vandaag hele dag gelegen en zie er niet uit, wit, wallen, heel ziek gewoon. Ik ben kotsmisselijk en eet nauwelijks.

ik heb tijden niet goed geslapen maar laatste weken slaap ik wel weer. Ik val in slaap, ben ik heel blij om, zonder melatonine. Slik wel 5 htp een natuurlijk antidepressivum om serotonine te verhogen omdat ik geen chemische zooi wilde slikken.

is het echt bijkomen van mijn lijf? was zo opgelucht dat de mirena eruit was, en dan dit :( nog erger dan ervoor!! ik voel me echt een hoopje ellende.

Susan1982
Nieuweling
Berichten: 4
Lid geworden op: 14-10-2011 21:22

Bericht door Susan1982 » 19-10-2011 16:49

ben bij huisarts geweest en diagnose Neuritis Vestibularis, stoornis aan evenwichtsorgaan. Heb nu medicijnen tegen de misselijkheid en alles. Ik ben hondsberoerd. Kan enkel liggen en huil me helemaal suf.

fysio vandaag gebeld en die man zei het kan heeeeeeel goed met hormonen te maken hebben. Geef het de tijd laat je lichaam in balans komen. Ik zie het wel :(

Wipkip
Ervaren Forumlid
Berichten: 84
Lid geworden op: 19-09-2011 09:18

Bericht door Wipkip » 19-10-2011 17:58

Ugh, meisje toch! Sterkte! Hopelijk zal het helpen. En maar hopen dat je hormoonhuishouding snel weer in orde is!
Dit forum gebruik ik als een soort dagboek om mijn gevoelens van me af te schrijven. Of je je wel/niet herkent in dit verhaal is natuurlijk de vraag. Hopelijk heb je er toch iets aan.

lady d.
Ervaren Forumlid
Berichten: 64
Lid geworden op: 19-09-2011 14:03

Bericht door lady d. » 20-10-2011 08:50

Susan1982 schreef:ben bij huisarts geweest en diagnose Neuritis Vestibularis, stoornis aan evenwichtsorgaan. (
Hoi Susan, wat een vervelend verhaal; we leven met je mee. :P

Iedereen moet blijkbaar eerst door een dal om weer op de toppen te kunnen lopen. Blijf in jezelf geloven :D

Hormonen zijn voor mij achteraf gezien; terroristen in mijn lichaam en blijkbaar overal voor in staat!! Dus kop op, je hebt al voor jezelf gekozen en dat is stap 1. Er volgen echter nog meerdere stappen om er weer bovenop te komen. :cry:

Als je vragen hebt of gewoon iets kwijt wil, laat maar komen!! Je staat niet alleen hier; STERKTE en denk aan de toekomst die vanaf nu alleen beter kan worden :P

Liefs, Diana

Plaats reactie