Is het allemaal WWAARR!!!!!!!!!!!!!

Bespreek hier de psychische klachten die jij en/of je omgeving hebben ondervonden
Miss
Nieuweling
Berichten: 3
Lid geworden op: 26-02-2009 10:55

Bericht door Miss » 03-03-2009 11:57

Hoi Olga, Jacqueline en Claudia,

Herkenning!!! Ik heb 8 maanden geleden een Mirena gekregen (en gisteren laten verwijderen) en 7 maanden geleden kreeg ik mijn 1e paniekaanval. Het ging van kwaad tot erger en ik zit nu al een half jaar ziek thuis. Durf niet meer alleen op pad, heb absoluut geen energie en voel me ellendig. Ik heb antidepressiva gekregen, maar echt beter gaat het niet. Mijn angsten en stemmingen zijn (om het zacht uit te drukken) zeer wisselend. Ik heb steeds sterker het idee dat mijn maandelijkse cyclus hierbij een grote rol speelt. De eerste dagen nadat ik ongesteld ben geweest gaat het relatief goed. Maar zodra ik rond de 'eisprongtijd' kom is het mis. Ik heb de ene na de andere paniek- en hyperventilatieaanval, ben heel erg somber (de laatste maand was het gewoon eng) en val in die weken kilo's af. Zodra ik ongesteld word gaat het langzaam weer iets beter. En hoe langer ik de Mirena had hoe dieper werden de dalen. Herkennen jullie dit? En gaat het weer over (of in ieder geval beter)?

Groetjes,
Miss

precious
Nieuweling
Berichten: 3
Lid geworden op: 22-05-2009 21:20

Bericht door precious » 23-05-2009 16:39

Beste Riekje ,
er zullen tot op zekere mate zeker klachten zijn die samenhangen met het spiraal. Maar ik denk dat er ook heel veel tussen de oren zit. Ik had ook verschillende klachten, mirena laten verwijderen, maar heeft dus helemaal niets te maken gehad met het mirena spiraal.
Kreten als "ik vind dat de mirena van de markt moet worden gehaald' vind ik dan ook de reinste onzin. Voor die persoon werkt het misschien niet maar voor zoveel anderen werkt het juist wel. En daar hoor je helaas niet veel over.

Plaats reactie