Klachten na langdurig gebruik

Bespreek hier de psychische klachten die jij en/of je omgeving hebben ondervonden
Plaats reactie
Suzanne
Ervaren Forumlid
Berichten: 99
Lid geworden op: 12-02-2012 16:27

Klachten na langdurig gebruik

Bericht door Suzanne » 12-02-2012 16:33

Hoi Mirena-gebruikers en niet-gebruikers,

ik ben sinds een aantal weken thuis met angstklachten/depressieve stemmingen. Hoewel de aanleiding voor mij duidelijk was (traumatische gebeurtenis) lijken mijn klachten nu niet meer weg te gaan, of misschien duurt het me te lang. Na veel googlen las ik dat het Mirenaspiraaltje een negatieve invloed kan zijn op je stemming en angsten. Ik heb mijn spiraaltje ongeveer 3,5 jaar nu en heb hiervan de afgelopen 3,5 jaar geen significante klachten gehad, tenminste niet dat ik weet. Wel veel blaadontstekingen gehad.

Kunnen klachten ook pas na het langdurig gebruik van de Mirena optreden?
En wat kan ik verwachten als ik het laat weghalen? Ik ben een beetje bang voor de effecten na het weghalen, de zogenaamde Mirenacrash.
Ik lees ook ervaringen waarbij vrouwen zich meteen beter gingen voelen. Dat lijkt me heerlijk.

Wie heeft hier ervaring mee? Alle reacties zijn welkom!

groetjes,
Suzanne

Suzanne
Ervaren Forumlid
Berichten: 99
Lid geworden op: 12-02-2012 16:27

Re: Klachten na langdurig gebruik

Bericht door Suzanne » 13-02-2012 12:23

Na overleg met de huisarts toch besloten om de Mirena nog even op zijn plek te laten zitten. Hoewel ik er van overtuigd ben dat de Mirena niet helpt bij mijn klachten ben ik ook erg bang voor de reacties van mijn lichaam als de Mirena eruit gaat. Je lichaam moet toch een nieuw evenwicht vinden en dat doe ik liever als ik me iets stabieler voel. De klachten zijn bij mij niet begonnen bij het plaatsen anders had ik hem echt allang laten verwijderen. De huisarts gaf zelf ook aan dat hij wel wisselende ervaringen had met de Mirena en dat het inderdaad psychische klachten kan verergeren. Hij laat de beslissing wel aan mij.

Ik hoop dat ik komende weken nog verder vooruitga, zodat ik de Mirena wel kan verwijderen. Wellicht voel ik me daarna een stuk beter.

Iedereen veel succes met de beslissing om wel of niet te verwijderen.

groetjes,
Suzanne

mo
Expert
Berichten: 597
Lid geworden op: 03-01-2008 10:55

Bericht door mo » 15-02-2012 10:47

Hallo Suzanne,

Ik denk dat je je ook weer niet al te veel zorgen moet maken over de zogenaamde 'Mirenacrash'. Vaak gaat het daarbij om verbetering direct na verwijdering van de Mirena, en is er na een maand of 3 een terugval. Maar tijdens die terugval zijn de klachten doorgaans niet erger dan tijdens het gebruik van de Mirena. Iedereen reageert anders, dus mogelijk ervaar je de crash helemaal niet, of krijg je weer wat meer klachten terug in de week voor je menstruatie en verdwijnen ze erna weer.

Ik hoop dat je je snel beter zult voelen.

Groetjes,
Mo

Suzanne
Ervaren Forumlid
Berichten: 99
Lid geworden op: 12-02-2012 16:27

Re: klachten na langdurig gebruik

Bericht door Suzanne » 28-02-2012 16:31

In overleg met de huisarts is er nu een datum geprikt om de Mirena te verwijderen. 20 maart gaat het in ieder geval gebeuren.

Ik merk dat ik sinds die datum is geprikt eigenlijk erg ongeduldig ben. Eigenlijk wil ik hem het liefst vandaag al verwijderd hebben. De kans bestaat dus dat ik morgen even bel om hem alsnog te laten verwijderen. Het zal iets meer pijn doen dan tijdens mijn menstruatie, maar dat is dan maar zo. Iedere dag dat ik dat ding niet meer heb is er één. Ik heb nu teveel verhalen gelezen van vrouwen die ervan opknapten als dat ding werd verwijderd. Hopelijk voel ik me ook snel beter. Zodra ik bij de huisarts ben geweest zal ik mijn vorderingen bijhouden bij: 'na de verwijdering'.

Ik zie trouwens veel berichten van vrouwen die alleen laten weten dat ze de Mirena hebben laten verwijderen en daarna niets meer maar dat vat ik maar op als een positief signaal. Dat betekent misschien dat ze zich heel snel beter zijn gaan voelen en geen behoefte meer hadden aan het forum. Wel jammer, omdat je zo niet kan zien dat het met zoveel vrouwen beter gaat, maar aan de andere kant is het ze natuurlijk allemaal van harte gegund, dat ze zich beter voelen.

groetjes,
Suzanne

Sunny
Ervaren Forumlid
Berichten: 30
Lid geworden op: 09-06-2012 20:53

Bericht door Sunny » 11-06-2012 15:49

Hoe gaat het nu, na het verwijderen van de mirena Suzanne?

Plaats reactie