Na 8 jaar mirena een helder inzicht

Vertel hier je verhaal.
Plaats reactie
Jannss
Nieuweling
Berichten: 2
Lid geworden op: 08-08-2015 11:35

Na 8 jaar mirena een helder inzicht

Bericht door Jannss » 08-08-2015 12:08

Hallo,

Ik heb al sinds mijn 18e jaar een mirena spiraal. Ik ben inmiddels 26 (heb de mirena al 1x laten wisselen en ben al die tijd niet ongesteld geweest) en begin nu te geloven dat ik erg veel last heb van mijn mirena spiraal. Ik ben al jaren aan het worstelen met mezelf, voor mijn 18e kwam ik al in de problemen tijdens mijn opleiding. Ik had veel concentratieproblemen en had veel moeite met bepaalde zaken. Na een paar jaar aanmodderen kreeg ik uiteindelijk op mijn 21e de diagnose ADD/ADHD. Ik had uiteraard ook stemmingswisselingen, maar dit werd toegeschreven aan mijn ADHD, al paste de stemmingswisselingen die ik had niet echt in het beeld ADHD. Het uit zich bij iedereen anders werd mij gezegd.

Ik ben jaren naar psychologen en psychiaters geweest, heb mijn stinkende best gedaan en aan mezelf gewerkt. Zo rond mijn 25e kreeg ik mijn leven op de rit en ging alles zoals ik wilde, en had ik alles wat mijn hartje begeerde. Ik was (en ben) erg gelukkig. Toch bleef ik last van stemmingswisselingen houden. Het ene moment was ik zielsgelukkig, en het volgende moment kon ik me ontzettend depressief voelen, zonder aantoonbare reden, soms meerdere malen in een week. Ik besefte zelfs tijdens mijn depressieve momenten dat ik irrationeel was, en besefte gelukkig dat dit vanzelf over waaide. Waar ik vroeger nog regelmatig toegaf aan mijn depressieve gevoelens, weet ik nu dat ik het gevoel gewoon kan negeren en het dan weer weg trekt. Ik ging me wel steeds meer storen aan het feit dat ik me steeds weer opnieuw zo depressief ging voelen, terwijl ik er voor mijn gevoel geen enkele reden voor had. Ik kon me nog wel herinneren dat het ongeveer hetzelfde voelde als toen ik vroeger ongesteld moest worden. Dit bracht mij dus op het idee dat mijn depressiviteit wel eens hormonaal kon zijn. Ik werd dan niet ongesteld, maar de hormonen in mn lijf gingen uiteraard wel gewoon door.

Ik ben toen bij gaan houden hoevaak ik last kreeg van deze gevoelens, als dit ongeveer maandelijks zou zijn wist ik natuurlijk wel waaraan het zou liggen. Uit mijn dagboekje bleek dat de depressieve gevoelens veel vaker op kwamen dan een vrouw ongesteld kan zijn, dus daar kon het niet aan liggen, maar het idee van de hormonen liet me niet los. Uiteindelijk (dit was gisteren) heb ik eens gegoogled op: stemmingswisselingen bij mirena spiraal. Ik schrok ontzettend van alle resultaten die mij om de oren vlogen. Mijn stemmingswisselingen leken wel erg veel op de verhalen die de vrouwen op internet vertelden.

Na het doorspitten van ook de canadese bijsluiter kreeg ik nog een schok. Keelontsteking kan ook een bijwerking zijn. Ik weet dat ik voor mijn 18e nooit ziek was, vanaf mijn 20e kreeg ik spontaan 4x per jaar keelontsteking. Uiteindelijk zijn mijn amandelen verwijderd toen ik net 22 was geworden. Ik weet nog dat de dokter het erg vreemd vond dat ik op mijn leeftijd zo vaak en plotseling keelontsteking kreeg terwijl ik als kind nog nooit een griepje had gehad.

Ook ben ik regelmatig bij de dokter geweest vanwege onverklaarbare buikpijn in mijn onderbuik, waar ik zelfs misselijk van kon worden. De dokter vroeg mij toen ik het niet aan mijn menstruatie te wijten was. Ik zei hem dat ik niet meer ongesteld werd dankzij mijn spiraaltje, daar kon het dus niet door komen was mijn antwoord. Er is medicatie voor geschreven en ik heb zelfs een buikecho gehad, maar niets hielp. Gelukkig verdween het even spontaan als het gekomen was, heel af en toe heb ik er nog last van. Het enige wat er tegen hielp was me opkrullen in bed en wachten tot ik in slaap viel, als ik wakker werd was het namelijk weer over.

Verder had ik voor mijn 18e nooit puistjes, alleen heel af en toe een kleintje als ik ongesteld moest worden. Pas na mijn 18e kreeg ik veel vaker puistjes en deze waren ook stukke groter, en ben hier nog steeds tegen aan het strijden. Ik heb wel eindelijk de juiste verzorging voor mijn huid gevonden waardoor ik het aantal puistjes aanzienlijk terug heb kunnen dringen.

Ik heb gisteren meteen contact opgenomen met mijn psycholoog, zij belt mij maandag terug, maandag is mijn huisarts weer terug van vakantie, ik ga dan onmiddellijk een afspraak maken om het spiraaltje te verwijderen. Wat een verademing zal het zijn voor mij, als ik na 8 jaar eindelijk verlost zal zijn van mijn plotselinge depressieve gevoelens. Ik laat jullie graag weten wat het resultaat zal zijn als dat ding des duivels eenmaal verwijderd is!

Groetjes Janneke

Vos
Nieuweling
Berichten: 1
Lid geworden op: 11-11-2015 10:07

Bericht door Vos » 11-11-2015 10:08

Hi Janneke,

Enorm herkenbaar verhaal.
Ik ben heel erg benieuwd hoe je je ondertussen voelt..

Plaats reactie