Hartkloppingen en angst door Mirena

Vertel hier je verhaal.
Plaats reactie
Rianneke75
Nieuweling
Berichten: 2
Lid geworden op: 30-01-2017 09:26

Hartkloppingen en angst door Mirena

Bericht door Rianneke75 » 30-01-2017 10:09

Eind november heb de Mirena laten plaatsen vanwege mijn zware menstruatieklachten. Nu heb ik al een aantal jaren met pieken en dalen last van extra systolen oftwel hartoverslagen. Halverwege december verergerde deze klachten enorm.
Waar ik voorheen hele periodes geen last had en op slechte dagen 15 overslagen op een dag, had ik er nu soms 5/10 per minuut!
Dit bracht ontzettend veel angst met zich mee. Dat is normaal ook wel een beetje zo maar dit was niet rationele alles beheersende angst. Ik hyperventileerde en was vaak compleet in paniek. Uiteindelijk kwam ik via de huisarsts bij de cardioloog terecht. In de tijd die zat tussen het bezoek aan de huisarts en de cardioloog besefte ik me ineens dat het enige wat was veranderd de afgelopen periode, was de Mirena. Ik ben toen gaan zoeken op internet en vond wel degelijk vrouwen die aangaven dat ook zij deze klachten in meer of mindere maten kregen tijdens het gebruik van de Mirena.

Natuurlijk wilde ik héél erg graag geloven dat dit de oorzaak was van enorme toename, maar was ook weer bang dat ik me vastklampte aan een strohalm. Ik heb toen gebeld met mijn gynaecoloog en daar gaven ze aan dat ze niet wisten dat dit met elkaar verbonden kon zijn, maar aan de andere kant dus ook niet konden garanderen dat het niet zo was. Volgens hen was ik de gene die kon bepalen wat er wel of niet was veranderd in mijn lichaam.
Nadat telefoontje kon hij er wat mij betrof niet snel genoeg uit! WEG met dat ding! Al was er maar een kans van 5%, dan nog moest hij ERUIT!
Helaas had de gynaecoloog pas na een aantal weken tijd en mijn huisarts 6 dagen later omdat het een dubbele afspraak betrof en er geen spoed bij was.

Later die week zat ik bij de cardioloog. Daar onderging ik verschillende testen en alle lieten ze gelukkig een gezond hart zien, maar registreerde veel extra systolen. Dit is niet gevaarlijk maar kan als zeer angstig en erg hinderlijk worden ervaren (understatement!) was de conclusie. De cardioloog stelde voor om voor een proefperiode betablokkers te gaan slikken. Daar schrok ik enorm van! Op mijn 41e wil ik echt niet aan de betablokkers beginnen. Op dat moment vertelde ik hem over mijn constatering dat er een mogelijk verband was met het plaatsen van de Mirena, en of hij dat vaker had gehoord. Dat was niet het geval, maar aangezien ik mijn lichaam het beste kende stelde hij voor dan eerst maar de Mirena te laten verwijderen en mochten de klachten daarna niet verbeteren, zouden we alsnog starten met medicatie.
Het weekend ben ik nog doorgekomen met veel angst, systolen en veel huilbuien. Ik schaamde me dood voor mijn gezin en voelde me verschrikkelijk ongelukkig. Maandagochtend 8.30 kon ik bij de huisarts terecht en die had de Mirena in 10 tellen verwijderd.

De dag erna kwam mijn menstruatie op gang maar tot woensdag had ik nog steeds veel last van systolen en daarmee nog steeds de paniek. In de loop van de donderdag merkte ik dat ik minder systolen had en dat verbeterde met de dag.
Vandaag is de Mirena er één week eruit. Mijn eerste toch weer heftige menstruatie heb ik er al weer op zitten, maar...... sinds zaterdag heb ik nog maar weinig systolen gehad!!
Ik vind het zelf moeilijk te geloven dat dit echt het verschil heeft gemaakt. Is dit een placebo??? Ik kan het niet bewijzen. Misschien zit ik nu weer in een goede periode en komt het over een tijdje, dagen weken maanden weer in alle hevigheid terug, want ook dat hoort bij het ziektebeeld.

Maar eerlijk is eerlijk......eigenlijk ben ik er WEL van overtuigd dat dit het verschil heeft gemaakt. In een week tijd was mijn menstruatie er weer, voel ik dat mijn borsten weer pijnlijker aanvoelen, heb ik zowaar weer een libido en zit ik 200% beter in mijn vel.
Dus voor mij is de Mirena spiraal een enorme NEE! En ja de menstruatie is een hel en pijnlijke borsten zijn ook geen lolletje maar heej....... het is MIJN lichaam en geen chemische rotzooi, geen hormonen die het overnemen.

Al is er maar 1 vrouw die net als ik met deze ellende zat dan hoop ik dat dit voldoende is om je te overtuigen. Bij twijfel....... NIET INHALEN!

Plaats reactie